Sylvanus alapítvány - Sopron

Tervezett kiadványaink

El kívánjuk indítani könyvsorozatunkat, amelynek segítségével Sopron környéke természeti és történelmi értékeit összefoglaló módon ismerheti meg az érdeklődő. A kiadványok térképmellékletekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a terepen való megtekintés minél egyszerűbb legyen.

A "Sopron környéke turisatakalauz", a várost környező erdőterületek természeti értékeit és történelmi emlékeit fogja összefoglaló módon bemutatni, tájegységek alapján.

A "Sopron a rómaiak korában" a terület ókori történelmi emlékeiről és azok jelenkori megtekinthetőségéről fog szólni.

Aktualitások / Tervezett projektek

Tervezett projektek

Turisztikai feltárás

Tervezett projekt Alapítványunk tervezi az 'Alpokalja turisztikai feltárási tervében' foglaltak megvalósítását. Tovább > Elsőként az Ojtozi sétányról megközelíthető Zichy rét és a mellette található Borostyánkő út szakasz turisztikai feltárását. Ez áll a játszótér területrendezéséből, padok, hulladékgyűjtők, játszóeszközök kihelyezéséből, a Borostyánkő út történelmi vonatkozású ismertetéséből, a területeknek a jelenlegi sétánnyal való összekapcsolásából.

2009 év novemberében lehetőség volt pályázat benyújtására NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli 'Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt' megavlósítására. Ezzel a soproni amfiteátrumtól kezdődően a Dudlesz országhatár által határolt nyugati végéi kiépítésre került volna egy olyan túraúthálózat melyben az erdei tornapályán, játszóeszközökön, pihenőhelyeken, történelmi és természeti értékeket ismertető táblákon keresztül ismerhette volna meg és élvezhette volna a látogató a terület adottságait. Az alapítvány vállalta a projekt teljeskörű ügyviteli és szakmai lebonyolítását. Az utófinanszírozás okozta induló költségeket az előzetes megbeszélések ellenére nem biztosította a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. A projekt megvalósulását a város sem támogatta.

pdf-letöltés Dudlesz turauthalozat (pdf) 6 MB

Sylvanus alapítvány - Sopron

Főoldal | Aktualitások | Lezárult programok | Az alapítványról
© 2009 Sylvanus Alapítvány | E-mail: sylvanus@sopron.hu | Tel.: 70/938-9418 | 9407 Sopron, Gyöngyvirág u. 19.