Sylvanus alapítvány - Sopron

Tervezett kiadványaink

El kívánjuk indítani könyvsorozatunkat, amelynek segítségével Sopron környéke természeti és történelmi értékeit összefoglaló módon ismerheti meg az érdeklődő. A kiadványok térképmellékletekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a terepen való megtekintés minél egyszerűbb legyen.

A "Sopron környéke turisatakalauz", a várost környező erdőterületek természeti értékeit és történelmi emlékeit fogja összefoglaló módon bemutatni, tájegységek alapján.

A "Sopron a rómaiak korában" a terület ókori történelmi emlékeiről és azok jelenkori megtekinthetőségéről fog szólni.

A Sylvanus alapítvány / Az alapítvány célja, alapító okirat

Az alapítvány célja, alapító okirat

Sylvanus Alapítvány

Sylvanus Alapítvány

A 2005-ben létrejött közhasznú Sylvanus Alapítvány Sopron környéke egységes turisztikai feltárását, az erdei hulladéklerakók megszűntetését, folyamatos szemétgyűjtést, rendszeres patakmeder tisztítást, felszíni vízfolyások vízminőség ellenőriztetését tűzte ki célul. A hulladékgyűjtést, és egyéb területtisztítási feladatokat szociálisan rászorultak foglalkoztatásával egybekötve kívánja megvalósítani.

Létrejöttének oka, hogy Sopron környéke turisztikai szempontból fejlesztésre szorul. A kiránduló nem tudja koncepcionálisan megismerni a terület természeti és történelmi értékeit, azok terepi megtekithetőségével összekötve. E mellett sajnos a területre látogató sok helyütt szemetes vidéken jár.

Alább a jelenleg is érvényben lévő, 2008 évben módosított, és a cégbíróság által jóváhagyott alapító okiratunk található.

pdf-letöltés Alapító okirat (pdf) 0,1 MB

Sylvanus alapítvány - Sopron

Főoldal | Aktualitások | Befejezett programok | Az alapítványról
© 2009 Sylvanus Alapítvány | E-mail: sylvanus@sopron.hu | Tel.: 70/938-9418 | 9407 Sopron, Gyöngyvirág u. 19.